Снимка: taringa.net Япония екзекутира най-известният терорист в страната, както и шестима

...
Снимка: taringa.net Япония екзекутира най-известният терорист в страната, както и шестима
Коментари Харесай

Екзекутираха най-известния терорист в Япония

Снимка: taringa.net 

Япония екзекутира най-известният терорист в страната, както и шестима от почитателите му. Шоко Асахара предвождаше сектата „ Върховната истина на Аум ”. Преди 23 години организацията пусна бойното отровно вещество зарин в токийското метро. 13 души починаха, а повече от 6000 пострадаха, предава Нова Варна. 

Асахара беше наказан на гибел, само че осъществяването на присъдата беше отлагано, до момента в който минат обжалванията и на последния член на сектата. От държавното управление потвърдиха, че Шоко Асахара е бил екзекутиран в петък заран в затвор в Токио.

Малко по-късно това е било направено и с почитателите му. В месеците след офанзивата в столицата сектата се опита на няколко пъти да токсини още хора с циановодород. В годините преди нападението сектата беше доста известна в Япония и имаше десетки хиляди членове. Тя смесваше индуиски, будистки и християнски вярвания в комплицирана комбинация от предсказания за края на света. И до през днешния ден сектата съществува, откакто се отхвърли от Шоко Асахара и промени някои от вижданията си.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР